ریتم نو | سایت خبری - تحلیلی موسیقی ایران و جهان

کد خبر: ۵۸۶۴۲
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۶ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
در دومین نشست خبری این رویداد عنوان شد:

چهار نسل آهنگسازان ایرانی در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر

دومین نشست رسانه‌ای مسئولان برگزاری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر روز دوشنبه، پانزدهم بهمن با حضور شاهین فرهت دبیر هنری، شهرام صارمی دبیر اجرایی، علی ترابی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و امیر بهاری مدیر روابط عمومی جشنواره و نمایندگان رسانه‌های خبری در تالار وحدت تهران برگزار شد.
چهار نسل آهنگسازان ایرانی در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجربه گزارش ریتم نو، شاهین فرهت، دبیر سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر در ابتدای این نشست خبری در زمینه برگزاری جشنواره موسیقی امسال گفت: «فکر می‌کنم تمامی کارهای مربوط به جشنواره به‌خوبی انجام‌شده و هم‌اکنون گروه و هنرمندان مختلف در حال تمرین برای اجرای نهایی آثارشان هستند. برنامه‌های ما به‌خوبی پیش رفته و امسال شاهد برگزاری یک جشنواره باکیفیت خواهیم بود.»
وی درباره چگونگی انتخاب گروه‌ها توسط هیئت انتخاب و نحوه گزینش آن‌ها گفت: «امسال در هیئت انتخاب از هر ژانری متخصص داشتیم؛ البته با توجه به اینکه تمِ اصلی جشنواره اجرای آثار آهنگسازان ایرانی بود ما تمرکز خود را روی این نقطه معطوف کردیم. در این دوره از جشنواره شاهد حضور هنرمندانی هستیم که برای اولین بار در جشنواره حضور پیداکرده‌اند و این موضوع می‌تواند به‌عنوان یکی از نکات مثبت جشنواره موردتوجه قرار گیرد. این در حالی است که من از نحوه انتخاب هیئت انتخاب هم بسیار راضی‌ام.»
همچنین فرهت به این نکته تأکید داشت که امسال برای اولین بار است از چهار نسل موسیقی ایران استفاده‌شده است: «تمایز جشنواره امسال با سال‌های دیگر توجه به چهار نسل موسیقی ایران است که از پیشکسوتان تا نسل جدید در این جشنواره حضور دارند و اجراهای متفاوتی را روی صحنه می‌برند.»
علی ترابی، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این نشست به بخش موسیقی پاپ اشاره‌کرده و توضیح داد: «ما به‌جز بخش موسیقی پاپ که یک سری شاخصه‌های دیگر برای انتخاب لحاظ شد، همه آثار و گروه‌ها را از سوی هیئت انتخاب در جدول جشنواره گنجاندیم. به عبارتی حتی یک نفر از هنرمندان شرکت‌کننده بدون نظر هیئت انتخاب به جشنواره وارد نشده است.»
ترابی هم‌چنین درباره حذف جایزه باربد گفت: «هیچ‌وقت به جهت مسائل مالی جایزه باربد حذف نشده است. ضمن اینکه ما در حوزه موسیقی استانداردهایی در سطح دنیاداریم که اصلاً موضوع رقابت در آن وجود ندارد. ضمن اینکه اصلاً قرار نیست وزارت ارشاد در قامت دولت به رقابت بخش خصوصی بیاید و جشنواره را رقابتی کند. وقتی بخش خصوصی به‌درستی می‌تواند موضوع رقابت را داشته باشد این درست نیست که بخش رقابتی در جشنواره حضورداشته باشد.»
شهرام صارمی هم درباره نحوه حضورِ هنرمندان و گروه‌های در جشنواره گفت: «تمام اجراهای جشنواره نمی‌تواند بر اساس فراخوان تنظیم شود؛ زیرا بسیاری از اجراها هستند که اگر فکر کنید این‌ها با فراخوان می‌آیند بسیار موضوع اشتباهی است اما بدانید دوستانی که بدون در نظر گرفتن فراخوان در جشنواره حاضر شدند بر اساس تصمیم جمعی هیئت انتخاب آثار انجام‌گرفته است.»
علی ترابی هم در ادامه پیرامون بحث آیین‌نامه جشنواره گفت: «مطمئن باشید روند تدوین آیین‌نامه کاملاً دموکراتیک بوده است. این را هم بدانید درزمانی که بنده در دفتر موسیقی وزارت ارشاد حضور نداشتم فراخوانی از سوی مدیریت این مجموعه از طریق رسانه‌ها منتشر شد که در آن از هنرمندان خواسته‌شده بود تا پیشنهاد‌ها خود را درباره آیین‌نامه اعلام کنند؛ اما متأسفانه استقبال چندانی از این موضوع نشد. پس‌ازاین بود که ما تصمیم گرفتیم با حضور یک شورا کار تدوین آیین‌نامه را که قبلاً قرار بود به‌صورت اساسنامه تدوین شود، آغاز کنیم. حتی درزمانی که من در سمت مشاوره مطالعات معاونت هنری وزارت ارشاد بودم این آیین‌نامه بارها و بارها موردمطالعه و سنجش قرار گرفت و درنهایت توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شد. نکته مهم دیگری که می‌توانم به آن اشاره‌کنم یک‌بند از آیین‌نامه است که در آن عنوان‌شده آیین‌نامه بعد از ۲ سال قابل‌بازنگری است پس مطمئن باشید مبنای تدوین آیین‌نامه به‌هیچ‌عنوان سلیقه‌ای نبوده زیرا باید برای تدوین آن فکر زیادی می‌کردیم.»
مدیر دفتر موسیقی در ادامه به موضوع فقدان تبلیغات شهری مناسب برای برگزاری این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: «متأسفانه سازمانی که مسئول این قضیه بود مشخصاً اعلام کرده به دلیل ایام خاص مذهبی از تبلیغات میدانی معذور است. طرح‌های گرافیکی از قبل آماده‌شده و ما در حال رایزنی برای تبلیغات شهری هستیم.»
ترابی هم‌چنین درباره معیارهای بخش موسیقی پاپ جشنواره توضیح داد: «بخش موسیقی پاپ امسال بخش مردمی جشنواره موسیقی فجر است که توانسته مورد استقبال مخاطبان قرار بگیرد. ما غیرازاین فاکتور و اولویت حضور خوانندگان در ایران، حساسیت دیگری برای برگزاری این بخش نداشتیم.»
شهرام صارمی هم در بخش دیگری از این نشست رسانه‌ای با اشاره به برنامه‌های ستاد جشنواره برای چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: «اجرای شادیانه‌های اقوام ایران به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در سالن حوزه هنری، برگزاری شش نشست پژوهشی با موضوع چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به مدیریت رضا مهدوی و میزبانی رادیو گفت‌وگو، اجرای قطعات انقلابی به خوانندگی اسفندیار قره باغی توسط ارکستر ملی، اجرای چند قطعه ملی میهنی با همراهی گروه «همنوازان سایه» و برگزاری جشنواره موسیقی فجر استانی در هفت استان ازجمله برنامه‌هایی است که برای چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تدارک دیده‌شده است.»
سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر از تاریخ 24 تا 30 بهمن‌ماه در شهر تهران و هفت استان دیگر برگزار می‌شود.
عکس: آزاده ابوالقاسمی
منبع: ریتم نو
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
تقویم هنری ادامه